Kerst in Londen? Dit zijn de leukste adressen voor een feestelijke high tea

Ben je met kerst in Londen? Kerstmis nog al een ‘big deal’ in Groot Brittannië en daar pakken met kerst het liefst groot uit in Engeland – ook high tea (of beter gezegd, afternoon tea) wordt omgedoopt tot een heus kerstfeest.

De 7e Hertogin van Bedford bedacht de afternoon tea om zo de tijd tussen lunch en het diner te overbruggen. De afternoon tea is vaak rond vier uur en bestaat uit verschillende soorten (zowel zoet als hartige) hapjes, en natuurlijk verschillende soorten thee.

Hieronder vind je onze vijf favoriete afternoon tea’s voor kerst in Londen. Klik op de titel om direct naar de website te gaan en van te voren reserveren is een goed idee. Daar gaan we…

The Lanesborough, Belagravia.

Kerst high tea The Lanesborough in Londen

Waarom? De afternoon tea bij The Lanesborough’s is een van de bekendste locaties voor een high tea tijdens kerst in Londen en met Kerstmis wordt het hotel volledig omgetoverd tot een winter wonderland. Naast de klassieke high tea hapjes, zoals finger sandwiches en scones met jam en clotted cream, krijg je verschillende Kerstmis hapjes in de vorm van Rudolf, een kerstboom en de buik van de Kerstman. Plus: ze hebben een vegan high tea – iedereen kan mee dus.
Waar: Hyde Park Corner, SW1X 7TA. 
Wanneer: 20 november 2019 tot 7 januari 2020. 
Wat kost het? £60 per persoon (of £79 per persoon, met een glas bubbels erbij).

Podium, Mayfair.

Kerstmis high tea Hilton

Waarom? Voor een relatief kleiner prijsje krijg je een heerlijke afternoon tea geserveerd. Verschillende soorten thee, hartige en zoete hapjes en een grote verrassing aan het eind. Een ‘iced letter’ van de Kerstman met een verrassing aan de binnenkant. Kom dat zien.
Waar: Hilton Park Lane, 22 Park Lane.
Wanneer: Vanaf 23 november 2019.
Wat kost het? £39 per persoon (of £49 per persoon met een glas bubbels erbij).

Aqua Shard, Londen Bridge.

Zoete hapjes kerstmis

Waarom? Het fantastische uitzicht over Londen (en een goede kwaliteit afternoon tea, natuurlijk). Het uitzicht bij Aqua Shard kun je alleen omschrijven als spectaculair. Vanaf de 37everdieping geniet je van meer dan 12 verschillende hapjes. Vegetarisch en glutenvrij is mogelijk als je dit van te voren aangeeft. 
Let op: de dress code is smart casual, dus draag geen sportschoenen. 
Waar: The Shard, 31 St. Thomas Street. 
Wanneer: 18 november 2019 – 30 december 2020. 
Wat kost het? £67 per persoon, inclusief een glas bubbels.

The Waldorf, Covent Garden

Ballet style notenkraker high tea

Waarom? Het balletstuk De Notenkraker is een Kerstklassieker en is de inspiratie voor deze theatrale afternoon tea. Super chique hapjes, thee en een pianist en harpist die zorgen voor de Kerstmisproof sfeermuziek. 
Waar: Hilton hotel, Aldwych, WC2B 4DD
Wanneer: 25 november 2019 tot 15 januari 2020.
Wat kost het? £39,50 per persoon (of £49 per persoon met een glas bubbels erbij).

Claridge’s, Mayfair.

Supersjieke afternoon tea in Londen

Waarom? Last but not least: er is nergens zo iets als Claridge’s met Kerstmis. De patissier Jerome Chaucesse uit Parijs maakt de meest bijzondere en prachtige creaties voor op je bord. Op zaterdag en zondag komt The Southend Children Choir heuze ‘Christmas carol’s’ zingen. En je kunt er goed celebraties spotten.
Waar: Brook Street, Mayfair.
Wanneer: 12 November 2019 tot 1 januari 2020.
Wat kost het? £90 per persoon (£95 per persoon op zaterdag en zondag).

Je gaat genieten, dat beloven wij. Ben je op zoek naar meer kerst inspiratie in het buitenland? En laat je ons weten als je naar een high tea gaat.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.