Onze favoriete duurzame cadeau’s voor 2019

Wil je een leuk cadeau geven en iets goeds doen voor de wereld? Wij gingen op onderzoek uit en maakten een lijst met onze favoriete duurzame cadeau’s. Voor jong en oud. Met een klein prijsje en voor wanneer je iets meer te besteden hebt. Sowieso leuk om te geven, en om te krijgen.

Plantoy duurzame cadeau's allerkleinsten kerstmis

Houten en stoffen speelgoed

Leuk speelgoed waar je kleine graag mee speelt, dat helpt bij de ontwikkeling van je kind, verantwoord is geproduceerd en de maatschappij een stukje beter maakt. Wat wil je nog meer? Kijk voor leuke duurzame cadeau’s voor de allerkleinste bijvoorbeeld bij Liliputtiens of Planttoys.

Plant of adopteer een appelboom

Help de wereld en plant een boom. Je kunt natuurlijk je oude kerstboom weer in de tuin zetten, of plant er een boel via een donatie aan bijvoorbeeld Treesforall. Je kunt ook een appelboom adopteren bij Oldenhof en wanneer het seizoen er is je eigen appels plukken. Leuk voor jong en oud.

Sustainable starterkit

Maak een mooie starterspakket vol met duurzame cadeau’s, denk aan wasbare wattenschijfjes van Facehalo, duurzame rietjes bestel je gemakkelijk online bij bol.com en herbruikbare folie gemaakt van bijenwax bij Beeswrap.

Brandt kaarsen duurzame cadeau's kerst 2019

Duurzame geurkaarzen

Een van onze favoriete merken is Brandt Kaarsen. De natuurlijke geurkaarsen worden met liefde handgemaakt in Utrecht en zijn gemaakt van 100% sojawas, katoenen lonten en milieuverantwoorde (cadeau)verpakkingen.

Zelfhelp boek: Het Zero Waste Project.

In het boek Het Zero Waste Project delen Nicky en Jessie twaalf belangrijkste lessen om een duurzame lifestyle te ontwikkelen en vertellen ze over hun successen Ć©n mislukkingen. Doei wegwerpkoffiebekers, plastic boterhamzakjes en voorverpakte koekjes. Hi vintagewinkels en een betere wereld. Of geef een van onze favoriete kerstkookboeken.

Een hervulbare waterfles

Elk jaar belandt er 8 miljoen ton plastic afval in onze oceanen. Ja echt: 8.000.000.000 kilo. Koop daarom geen plastic flesjes meer maar een hervulbare waterfles en houd de oceanen schoon. Er zijn veel toffe flessen te vinden, zoals die van merken zoals Dopper en GreenDutch, of ga puur voor uiterlijk en kies er eentje vol met avocado’s. šŸ˜‰

Duurzaam boekt bloemen raket en distel

Bloemen 2.0

Een bos bloemen maar dan net iets anders? Kies voor een droogboeket, zoals die van Raket & Distels. Zij verkoopt prachtige veldboeketten waar je lang van kunt genieten. Of ga op bezoek bij Gallery Frank Groniger in Amsterdam, hij maakt bloemen uit zijde die een leven lang mee gaan (en je zelfs zou kunnen huren, als je wilt).

Voor de boekenwurm

Een boek kopen voor een echte boekenwurm, kan soms best lastig zijn. Een boekenbon is niet zo origineel, en een boek kopen, misschien hebben ze het al gelezen of is het niet hun smaak. De oplossing: geef ze een abonnement op de lokale bibliotheek, geef kleintjes een abonnement bij De Voorleesclub of de Boekenwijzer. Happy reading!

No fast fashion en vegan gympen

Geen fast fashion, maar echte kwaliteit en kledingstukken die een leven lang mee gaan. Vegan of niet, je wilt ze in huis hebben. Kijk eens op de website van Joline Jolink, Armed Angels, Nukuhiva, Patagonia en zoveel meer. Neem een kijkje op de growthinkers.nl voor een mooi overzicht met toffe merken.

Duurzaam kristallen essentiele olie Rock Your World 2019

Kristallen en essentiƫle oliƫn

Bij Rock Your World vind je prachtige kristallen, essentiƫle oliƫn en meer om compleet in je kracht te komen. Bij Rock Your World geloven ze in de kracht van kristallen, in de kracht van geur, maar vooral in de kracht die in jou zit. En om die naar boven te brengen, hebben ze producten gecreƫerd die je een handje helpen. Daarbij zijn de stenen prachtig en de sprays ruiken heerlijk in je huis.

Happy shopping! En zijn wij een tof merk vergeten? Deel het met ons. We horen graag van je.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.