Top tips: de perfecte kunstkerstboom kopen

Soms zie je door de kerstbomen het bos niet meer: bomen met lange naalen, bomen in alle kleuren van de regenboog, en van megagroot tot een mini kerstboom, maar welke boom past nu het beste bij jou en je interieur? Wij gingen op onderzoek uit en geven je een aantal tips waar jij op kunt letten, en zetten onze favorieten op een rij. Een kunstkerstboom kopen, was nog nooit zo makkelijk.

Welke grootte, soort en kleur kunstboom kies jij?

Kunstkerstbomen kunnen nog al variëren in soort, kleur en grootte. Ga je voor een bepaalde kleur, wil je liever een kleine nep kerstboom of juist een grote langnaaldige kunstkerstboom kopen? Zet op een rij wat jij mooi vindt en wat goed bij je huis past, maar bedenk ook alvast welke kleuren kerstversiering je erin wilt hangen. Een blauwe kerstboom past misschien minder mooi met de klassieke rode kerstballen van je oma, maar dan is die groene misschien de juiste keuze. Naast de kleur, kun je ook naar het soort naalden kijken. Wil je korte naalden, of liever langer voor het meest realistische effect? Kijk waar jou voorkeur naar uit gaat.

Hoeveel kerstdecoratie hang jij in je kunstkerstboom?

De belangrijkste vraag is: ga je voor lampjes en met weinig decoratie, of liever veel kerstballen in je boom? Het voordeel van kortnaaldige bomen is dat je makkelijker decoraties in je boom kunt hangen, waardoor je er meestal wat meer in kunt hangen. Langnaaldige bomen zijn beter geschikt voor veel lichtjes en minder kerstballen of andere decoratie.

Over lichtjes gesproken. Heb je geen zin om elk jaar de lampjes in en uit de boom te halen? Sommige kunstkerstbomen hebben al verlichting in de boom. De LED lampjes zijn soms zelfs dimbaar en vooral zeer duurzaam en energiezuinig.

Ga voor een goede kwaliteit kunstboom

Een kunstkerstboom wil je natuurlijk niet na een jaar al bij de vuilnis moeten zetten, dus ga voor kwaliteit en kies er eentje die een aantal jaren mee gaat. Allereerst, kies voor een kunstkerstboom die brandvertragend is en gekeurd (CE/KEMA) voor brandveiligheid. Verder kijk je naar de boom zelf, de takken hebben een stalen kern en de naalden ombuigen moet je gemakkelijk kunnen ombuigen (zonder dat het breekt) en het is belangrijk dat bij de boom zit een mooie standaard zodat jij het gemakkelijk in huis kunt plaatsen. Ten slotte is het handig als de boom in een stevige doos zit, zodat jij het gemakkelijk kunt inpakken en bewaren voor volgend jaar.

online kunstkerstboom kopen inspiratie kerstmis

Online je kunstboom kopen

Je hoeft niet naar de winkel om er eentje te bestellen, maar het is vaak handig omdat je de boom dan in het echt kunt bekijken. Echter, er zijn genoeg online shops waar je gemakkelijk je boom kunt bestellen (en terugsturen). Onze top drie vind je hieronder:

Black Box Frasier – de winnaar
Prijs: € 179,- bij bol.com
Gewicht: 11,9 kg
Hoogte: 185 cm
Breedte: 125 cm
Opbouwtijd: ± 20 min
De meest natuurlijke kunstkerstboom, vooral in deze prijscategorie. De takken zijn perfect nagemaakt naar voorbeeld van de natuurlijke bomen en de materialen zijn van de beste kwaliteit (PE). De takken zijn mooi stevig waardoor de kerstboom goed te decoreren is. En je krijgt 10 jaar garantie op de boom.

Royal Christmas Spitsbergen – superluxe boom met lampjes
Prijs: €339,- bij bol.com
Gewicht: 19,2 kg
Hoogte: 210 cm
Breedte: 140 cm
Opbouwtijd: ± 50 min
Een brede, volle en grote en vooral luxe kunstkerstboom. Verkrijgbaar met LED lampje, waardoor je deze er niet zelf in hoeft te hangen. Niet goedkoop, maar je krijgt er iets moois voor terug. Om de naalden van deze boom zo realistisch mogelijk te laten lijken, is er gebruik gemaakt van een mal. De mal is gevormd met echt dennengroen uit de natuur, waardoor de zachte naalden deze precieze vorm hebben. Hoe sjiek!

Dakota Premium onder de 100 euro
Prijs: €72,- bij bol.com
Gewicht: 9 kg
Hoogte: 180 cm
Breedte: 115 cm
Opbouwtijd: ± 15 min
Het is en blijft een nep kerstboom, maar voor deze prijs een kwalitatief goede. Een volle boom met veel takken, maar die wel stevig en recht staat. Precies wat je nodig hebt. Vooral voor deze prijs, inclusief 5 jaar garantie.

Dit zijn onze tips voor de mooiste kunstkerstbomen van 2019. Hopelijk kun je hiermee op weg. Mocht je nog niet weten wat je in je boom gaat hangen, neem dan een kijkje op onze kerstboom pagina. Vol met trends en decoratie tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.